Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (nautibouys)      Join Date: Aug 2010       07-01-2014, 12:36 PM Reply   
My recently installed port side rear jabsco ballast puppy fills when I push the 3 way toggle into fill position and it also fills when I push it into empty position. Any thoughts on why this is happening. The starboard side one works perfect. The only difference is that the intake hose is on the right of the starboard pump and on the left of the port pump. Would this cause any issue or are we looking at a purely wiring issue. I double checked all connections when I installed so that both pumps matched, and am stumped at how it can fill in both positions, and not empty at all...unless I reverse the wires at the pump then it empties in both positions.
Old    Montgomery (lovin_the_wake)      Join Date: Jul 2007       07-01-2014, 12:44 PM Reply   
I'd check the wiring

Old    Travis (fman)      Join Date: Nov 2008       07-01-2014, 7:47 PM Reply   
Here is the diagram I used, another option for you.
Attached Images
 
Old     (nautibouys)      Join Date: Aug 2010       07-02-2014, 5:20 AM Reply   
Thank you. Going to check my connections again on that switch. Wondering if I didn't accidentally connect 1 to 3 and 4 to 6 on that switch and if that would make it fill in both the up and down position because polarity would not reverse with it like that...
Old    TigeMike (chpthril)      Join Date: Oct 2007       07-02-2014, 6:24 AM Reply   
If you purchased the Jabsco Ballast Puppy, Id gather they also included the pre-wired switch.

Red = B+
Yellow = B-
Black and orange go to the switch.

If the direction of the pump is not correct, just flip the switch 180*, then reorient the labeled actuator, then pop the switch back into the bezel.
Old     (nautibouys)      Join Date: Aug 2010       07-02-2014, 9:20 AM Reply   
They sent the switches with, but I didn't use them because I wanted the switches to match the factory ones in my Sanger. Essentially the same configuration on the back, but no 7th pin for the lamp. This switch requires that you cross from 3 to 4 and 1 to 6, and now I am second guessing if I did that correctly on this particular switch. It leads me to believe it would act just as it does if 1 and 3 and 4 and 6 are connected. Will check that first and check to make sure they sent me two of the same switches.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 2:53 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us