Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Daryn Dean (ddean)      Join Date: Dec 2006       05-20-2014, 3:56 PM Reply   
I have an issue on my 05 X-Star that is impacting my speedo and PP. It seems that the app and speedo will be reading perfectly while pulling a boarder, and for some reason will automatically shut itself off and read zero mph on the dash while still running at speed. Obviously this impacts the usage of the speed control. Any idea what might cause this?
Old    Surf Addict (Desi) (phathom)      Join Date: Jun 2013       05-21-2014, 2:42 PM Reply   
Right off the bat, I'm going to say check the grounds going to your panel and to the gauge/perfect pass itself. If it's just shutting off completely, it could very well be a ground issue. A lot of the times, builders will put a small gauged lead over there and have that branch off or daisy chained to feed everything and overloading it. Perfect pass is very sensitive to having proper voltage and a good ground is the basis of that.

Otherwise, if it's not GPS speedo, check the pickup. You may have to clean it out if something is clogging it up.
Old    Tom (TomH)      Join Date: Jan 2014       05-22-2014, 1:27 PM Reply   
Is the analog speedo dumping to 0 too? As I recall, 05 would have fed both off the paddle-wheel. If you're losing both, you've likely got an issue with the paddle wheel unit itself (which are super easy to swap out), or the wiring/connections in between. There should be a connector pretty close to the paddle-wheel in the bilge - can start there and make sure the connections tight and the contacts aren't corroded or anything.
Old    Daryn Dean (ddean)      Join Date: Dec 2006       05-22-2014, 3:59 PM Reply   
Thx boys!!

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 7:55 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us