Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (newbie1000)      Join Date: Apr 2013       03-13-2014, 7:36 PM Reply   
I am installing a Clarion ESQ746 equalizer to replace my head unit. I will use a RCA to 3.5mm cable connected to an iphone to control the music going forward. My current setup is a amp to power the tower speakers, an amp to power the boat speakers and a powered subwoofer. I have a dash stereo on/off switch. The question I have is how to wire this setup. The RCAs are pretty self explanatory but I am confused by the remote turn ons for the amp and the equalizer. I am an absolute stereo novice so the more basic the explanation the better. I will be installing the equalizer in the location of the current head unit to avoid running a bunch more wires. The head unit has four wires connected to it currently one black (ground), one red (power), one blue and white (?) and one white and black (?). Presumably one is the remote turn on for the amps? How would I wire this up? Do i need to run another wire from the dash switch? Where to? Thanks in advance!

Sent from my SGH-T889 using Tapatalk
Old    Brad Morring (BradM07SS)      Join Date: Jul 2011       03-14-2014, 3:27 AM Reply   
On my Clarion I just tap into the deck wiring for my power (red) ground (black) and remote turn on (blue).

Do you already have the amps installed?
Old     (newbie1000)      Join Date: Apr 2013       03-14-2014, 3:45 AM Reply   
Yes the amps are already installed and working. Sounds like your setup is a little different in that you have both the head unit and the equalizer. In mine I will only have the equalizer.

Sent from my SGH-T889 using Tapatalk
Old    Brad Morring (BradM07SS)      Join Date: Jul 2011       03-14-2014, 4:49 AM Reply   
I'm not using the head unit. I just used the power , ground and remote from the head unit wiring. The amps already have remote power going to them you just need to hook the RCA's to the eq and you should be good to go.
Old     (newbie1000)      Join Date: Apr 2013       03-14-2014, 5:28 AM Reply   
Thanks! So your amps receive their remote turn on from the dash switch I presume? Not sure how mine are wired...will need to check. Any idea what the fourth wire coming into the head unit is for? Thanks!

Sent from my SGH-T889 using Tapatalk
Old     (Truekaotik)      Join Date: Jun 2012       03-16-2014, 5:41 AM Reply   
The yellow wire is constant 12 v for memory on a head unit...
Old     (newbie1000)      Join Date: Apr 2013       03-16-2014, 8:11 AM Reply   
You are correct the wire is yellow and not white and black as I originally remembered and posted. So in my application I can ignore the yellow wire?

Sent from my SGH-T889 using Tapatalk
Old     (Truekaotik)      Join Date: Jun 2012       03-16-2014, 11:22 AM Reply   
Yes

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 6:51 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us