Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    John Williams (hdultra)      Join Date: Nov 2009       05-28-2013, 1:02 PM Reply   
I have seen post on this in the past I just can't seem to find them now. I added the 750 piggy back system last year to my 2010 nautique 210 and rain fine tell this year. I have crushed my sending unit I guess due to negative pressure. Does anyone have any ideas to help with this. I talked to wake makers and they suggested I could try a t inline before and after the bags and add a check valve on the vent of the bag. The other idea they gave was to just run bags and that might have worked if they mentioned before I bought them so I could have ordered the larger bags. Any help is appreciated.
Old    JR Richard (jrichard)      Join Date: Aug 2001       05-29-2013, 7:29 AM Reply   
There are a number of threads on planetnautique with a couple of solutions. The best one is to run a small vent line through the piggyback bag from the hard-tank side to the vent side (of the soft bag). It's a little hard to describe...there are photos on PN.

Basically, your soft bag is sucked dry preventing air from entering the vent side of the hard tank...so vacuum forms which pulls the hard tank in on itself. The sensor is a rigid tube so it gets bent in the process.
Old    Ron (Nordicron)      Join Date: Aug 2011       05-29-2013, 10:07 AM Reply   
What Richard said, here are a couple pics of how mine looks with the tube inside of the tube. One shown tied in and the other still lose.
The quarter inch tube runs from the inlet of the bag through the bag to the outlet or vent line and is tied off at the fittings. This way the bag cannot completely collapse causing vacuum to form in the hard tank.



Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:33 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us