Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Ross (CTXxRoss)      Join Date: Apr 2013       05-21-2013, 9:09 PM Reply   
So I can hear the motor running in the unit, has plenty of fluid in it, but the tab doesn't move at al... Gauge shows its at 50 but doesn't move either....
Old    Ross (CTXxRoss)      Join Date: Apr 2013       05-21-2013, 9:09 PM Reply   
Boat is a 2000 Moomba Kamberra
Old    Phil White (philwsailz)      Join Date: Feb 2009       05-22-2013, 6:21 AM Reply   
Check to make sure your solenoid valve(s) are opening. The pump gets power trim up or trim down, but two separate valves operate independently to allow positive fluid pressure on either side of the ram.

Phil
Kicker
Old    RB (boardman74)      Join Date: Jul 2012       05-22-2013, 6:43 AM Reply   
When the pump runs what does it sound like? Does it just whine with a lazy easy sound and stay that way? Or does it sound like its bogging down, being held back and get worse the longer you hold it. If the valves aren't opening to allow fluid to the hydraulic cylinders(rams) the pump will sound like its bogging down as the fluid backs up and the pressure rises.
Old    Ross (CTXxRoss)      Join Date: Apr 2013       05-22-2013, 10:22 AM Reply   
If you go one way it sounds fine, like its flowing freely, but reverse the direction and you can hear it bog down
Old    RB (boardman74)      Join Date: Jul 2012       05-22-2013, 11:20 AM Reply   
If thats the case I would say you have a valve that is stuck like Phil suggested. I would also guess whatever direction the pump turns easily to is the direction the plate is all the way extended to. The direction it bogs in(that valve) is where I would start.
Old    Ross (CTXxRoss)      Join Date: Apr 2013       05-22-2013, 11:55 AM Reply   
Ok... Thanks for the help yall!!!

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 3:08 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us