Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Wakeboarding Discussion

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Seth Campbell (raceman121)      Join Date: Nov 2012       05-01-2013, 6:48 AM Reply   
Hey guys i have the 2013 ronix frank's and everytime i go to ride (boat) the laces wont stay tight at all! i sench them down and after i get up there loose then ill tighten them up on the go hit the wake once and there loose again! its crazy! paid so much for them and i love the way they feel when tight but really.
Old    Justin Harrelson (skiboarder)      Join Date: Oct 2006       05-01-2013, 7:05 AM Reply   
Make sure they are wet before you ride and after they are tight push in on the release tab a little so it has a good bite. That should keep them form slipping.
Old    MICAH HARPER (MICAH_HARPER)      Join Date: Apr 2010       05-01-2013, 7:36 AM Reply   
i have the franks and no issues here....so make sure you do this ^^^^^
Old    Ryan Allison (devildog_ra)      Join Date: Jun 2007       05-01-2013, 7:39 AM Reply   
Justin is right, i rode ronix cells and ones for the past several years and giving an extra push down on the lace tab will help it hold that position and not release as much. I typically have to tighten my bindings after my first couple of tricks or first fall and then it usually stays nice and tight from that point on. (i have owned the '9 cells, 10' ones, '11 ones, '11cells, '12 cells). If this doesnt work for you i have replaced laces with things like thick laces or 550 paracord which often hold a little better than the typical ronix lace.
Old    Tim (dezul)      Join Date: Jul 2012       05-01-2013, 8:02 AM Reply   
I agree with Justin's post. Get the bindings wet and tighten the laces, once tight, pull back on the outside of the tighten clip to get it to cling to the strings.

If that doesn't work, see if you can replace the strings with a little thicker boot string and get some new clips. I did this with my Company bindings. I got some Liquid Force clips from a local dealer for dirt cheap. I haven't had any issues with the new boot strings and clips.
Old    Rob (sledgehammer)      Join Date: Sep 2002       05-02-2013, 8:16 PM Reply   
A buddy replaced his laces with thicker ones that really worked well

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:46 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us