Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through August 27, 2003

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    sonicr1            08-16-2003, 4:10 PM Reply   
OK, I have been one of the advocates for this set up ('02 X-10). Since MC replaced my impellers, I have had no problems, until last week. The center wouldn't work, and I thought it was stuck, so I opened it up and pulled out the impeller. I turned the pump on, and it wouldn't spin. I turned it manually, hoping to get it unstuck... but it still wouldn't spin on it's own... I could hear a quiet hum, like it was getting power, but it wouldn't spin... ARGHH!!!!!!!! It pisses me off!!!!! Cuzz one of the side pumps is starting to work occasionally, and I'm worried that it is about to die also!!!

Old    Mikeski (mikeski)      Join Date: Aug 2003       08-16-2003, 9:48 PM Reply   
Are the pumps in a combustible space (engine compartment or near gas tank)? If not you can go with the Simer pumps from BE Atlas $67 each plus shipping (775-283-2550). They might be more reliable than the Jabsco.
Old    sonicr1            08-17-2003, 12:23 PM Reply   
They are attached to the transom, behind the engine, so yes, it is combustable space. I guess I will see what the deelership will do to make it right, then if I have to, I will build my own ballast system.
Old    jiving            08-18-2003, 10:13 PM Reply   
Have the same problem with my 03-X10. Just had the port impellar fixed on Thursday, anxious to see how long it lasts.
Old    debsxstar            08-19-2003, 12:41 AM Reply   
I just had all three of my impellers replaced and I asked to have a little bit of oil or grease put inside to give it some "slip". It has never worked better! My center locker impeller looked ok but it was kinda stuck. One of my other impellers was pretty jacked up. Well after replacing them and adding the grease I can tell how much easier the impellers can switch directions. (wow! Big difference) I plan to make this a regular maintenance routine. The pumps are fairly easy to get to. Don't forget about it and leave the pump on after the water is finished being pumped out. It will get hot. Think of it like the impeller on you're engine.You don't want to run it dry.
Old    jmccallum            08-19-2003, 5:55 AM Reply   
I have a Simer pump (almost identical to Jabsco that you guys have). Anyway, I used to use vegetable oil as per manufacturer recommendations.

I switched to a Silicone based grease (o-ring lub) and it works far better. Lasts long and the pump seems to spin way faster. Big difference!

So, yes regular maintenance for sure... but a silicone based grease wont attack the rubber and actually soaks in a bit (according to the materials engineer here at work anyway)
Old    sonicr1            08-19-2003, 3:55 PM Reply   
Yeah, like I said, it wasn't the impellers, after I replaced them they worked fine, but now, the center pump is burnt out.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 9:51 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us