Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Wakeboarding Discussion Archives > Archive through September 24, 2009

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Dave Vig (dvigzz)      Join Date: Aug 2009       09-15-2009, 9:27 AM Reply   
I just picked up 09 ronix one bindings and i have a 08 shane. So i have to use the binding adapter in order for it to fit on the board

Yesterday i came in the boat and realized that 1 binding was moving back and forth. I played with it for a while but nothing changed. Anyone else experiencing this?
Old    Ben Wilcox (benjaminp)      Join Date: Nov 2008       09-15-2009, 9:37 AM Reply   
my boots rock back and forth (heel and toe lift). 08 ibex with 09 reliks
Old    Randy (dudeman)      Join Date: Mar 2005       09-15-2009, 9:38 AM Reply   
I have the '08 Ones and an '08 Shane on the way. Hope that isn't the case with mine. What binding adapter are you using?
Old    Justin Thompson (tchs22)      Join Date: Sep 2005       09-15-2009, 3:53 PM Reply   
yeah i had the problem somewhat with my 09 reliks on my 08 covin...but you gotta make sure that the bolts are lined up correctly...i had to do it a few times to get it right but no more heel or toe lift for me
Old    justinh            09-15-2009, 4:13 PM Reply   
Dave, It sucks, but the adapters meant to be a temporary fix. Try putting JB Weld or aluminum foil between the teeth--that is what I do.
Old    Nick McDonald (lsukuntryboy)      Join Date: Jul 2007       09-15-2009, 4:29 PM Reply   
mine did it. But mine was the screw was too long for the board. I had to go get washers to put under the screw head. fixed it. no problems since.
Old    CZimmerman (svt600)      Join Date: Sep 2008       09-15-2009, 8:03 PM Reply   
i did the same as nick.... works great!
Old    Blake (wake_it_up)      Join Date: Nov 2008       09-15-2009, 8:28 PM Reply   
No problems with my 09 one set up at all. Almost ripped the liner out but that's about it.
Old    Justin (salsajs3030)      Join Date: Aug 2008       09-15-2009, 8:43 PM Reply   
Had the problem as well...figured out it was the board -was thicker in the center (LF fly series), so I sent it back to LF under warranty, they examined and found the same, and sent me a new board.
*as a side note, the bolts that Ronix uses are too long for LF boards, so you do have to use spacers (little washers) to get them to tighten all the way down.
JB Weld sounds like an interesting idea, and one I would try, but might void your Ronix 1 year warranty. Also, I have tried neopreme squares under the toe and heel -that worked the best to solve the problem quickly.
Old    Jay (ironj32)      Join Date: Jan 2007       09-16-2009, 6:06 AM Reply   
dave, did this happen right a way, or after you rode them for a while? if it is that later, more than likely your spacers/extensions are bent upwards, so the teeth will not lock into the plate. i have done this several times...most times they don't even last a half a set. the only successful resolution i could come up with was to get an '09 board....works wonders!
Old    Dave Vig (dvigzz)      Join Date: Aug 2009       09-16-2009, 6:17 AM Reply   
will a 09 shane have the right pattern so i do not have to use the spacers
Old    Jay (ironj32)      Join Date: Jan 2007       09-16-2009, 11:30 AM Reply   
all 2009 and newer boards should work (all companies). it is my understanding that everyone changed to the 6" pattern in 2009.
Old    Wa^RON1X^ke (boarder82)      Join Date: Jun 2009       09-16-2009, 11:40 AM Reply   
I just put 09 cells on my 08 shane. You don't need the adapter unless you want to ride all the way out.
Old    justinh            09-17-2009, 10:02 AM Reply   
LF Boarder, you are correct about the stance.

Dave, the washer should help too. Ronix inserts are a little deeper than the LF.
Old    M-Dizzle (liquidmx)      Join Date: Jun 2005       09-17-2009, 10:08 AM Reply   
The 07 and 08 bindings were notorious for massive heal and toe lift. I went through about half a dozen pairs and finally got sick of it. The Ronix guys tell me it was fixed for 2009 but I wasnt too sure about that.
Old    Blake (wake_it_up)      Join Date: Nov 2008       09-17-2009, 2:43 PM Reply   
Completely fixed. Doesn't move at all for me. How would they have won the innovation of the year if they had heel and toe lift?
Old    Jay (ironj32)      Join Date: Jan 2007       09-17-2009, 6:05 PM Reply   
yeah i don't notice much heel to lift at all in my '09 Cells.
Old    laura sturmer (lsturmer)      Join Date: Sep 2009       09-21-2009, 7:36 AM Reply   
anyone looking to sell a pair of 09 kai boot 6-7?!? or know anyone that might be?
Old    TFD (tommmyd)      Join Date: Jan 2009       09-21-2009, 4:02 PM Reply   
Are the boots that are moving size 10's? I have friends with that problem. but it's only on the size 10's. My 13's are fine. It was especially a problem with 09 boots on 08 boards.
Old    Jason (black_ops_09)      Join Date: May 2009       09-21-2009, 4:22 PM Reply   
I just took some lock washers and added one to each screw, works like charm and gets tight

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 2:12 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us