Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through July 28, 2009

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Justin (justsan)      Join Date: May 2009       07-25-2009, 7:42 PM Reply   
This morning I pulled out of the 5mph to drive to our riding spot, as I accelerated we heard a loud noise coming from the v-drive/ tranny area and I backed off...it sounded like a bunch of nails being shook in a tin can.
I would accelerate/ take off to about 10mph and the noise was still there. After a few more take off attempts and the noise still being there, I said screw it and went a little faster and the noise went away. The noise was there for the first 30 min of riding then went away, but came back a little later in the day, and went away again.
Last weekend my serpintine belt frayed and I just replaced it, this was the first trip out with the new belt but all looked/worked fine with that....(just thought I'd give a little back round).

Any thoughts as to what the loud noise could be? ...and why it goes away after about the 10 mph mark when the boat gets out of the hole?

Thanks!
Old    Troy (liveoz)      Join Date: May 2002       07-25-2009, 8:46 PM Reply   
Not the same brand motor, but a lot of boats with the 2004-2005 inmar engines had bad damper plates, the symtoms you describe were very similar to mine.

Check planet natique ans see if any of those guys ever had the damper plate fail.
Old    Peter_C (peter_c)      Join Date: Sep 2001       07-26-2009, 11:04 AM Reply   
Start by taking a good close look at the prop. Then open the hatch and listen. Do not let it go unresolved as damage is being done.
Old    TRDon (trdon)      Join Date: Sep 2007       07-26-2009, 12:12 PM Reply   
with an 07, I say just take it to the dealer. Warranty is your friend.
Old    Justin (justsan)      Join Date: May 2009       07-26-2009, 12:24 PM Reply   
No more engine warenty
Old    TRDon (trdon)      Join Date: Sep 2007       07-26-2009, 12:36 PM Reply   
Engine warranty is less than 2 years? What do you get for 70K anymore :-(
Old    Justin (justsan)      Join Date: May 2009       07-26-2009, 2:35 PM Reply   
Not sure if this info helps or not, but I check the tranny fluid and its pretty low -below the 2nd line down (first line is all the way full)...I JUST topped off the tranny fluid 2 weeks ago and have ridden twice since...I took a look at the bildge and it looked pretty oily, pulled the plug and it had red fluid all over it (seemingly tranny fluid)....thoughts? where can the tranny leak from, maybe the low tranny fluid was making the noise?

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 9:45 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us