Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through July 28, 2009

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Patrick (ptrk1401)      Join Date: Apr 2008       07-22-2009, 9:03 PM Reply   
My boat has overheated about a month ago. It was the water pump so we put in a new pump. Boat is running fine right now. It seems like steam is coming out from exhaust. We checked oil and its perfect. Transmission is fine. Temperature is fine and everything is great. Just it never looked like this before. Someone told us it could of been because of the cold water.
Old    Nacho (denverd1)      Join Date: May 2004       07-23-2009, 9:27 AM Reply   
Doesn't sound like it's cooling the way it should. My exhaust will get some steam if its ready for a new impeller. Have you cleared all the old impeller out of the cooling system?
Old    Clint (ttuclint)      Join Date: Sep 2003       07-23-2009, 11:47 AM Reply   
clogged water lines, impeller, or raw water pump seal gone bad.


(Message edited by ttuclint on July 23, 2009)
Old    Patrick (ptrk1401)      Join Date: Apr 2008       07-23-2009, 2:40 PM Reply   
The impeller is new. We usually check the hose now once in a while. We did find some pieces of the impeller and other crap stuck in it. Just sometimes there is steam and sometimes there isnt. This never happened before.
Old    George Aslinger (mobv)      Join Date: Jun 2002       07-23-2009, 4:51 PM Reply   
check for trash in the transmission oil cooler. It is located between the through-hull and the raw-water pump. Low water flow will cause steam to form starting intermittently and build to consistent.
Old    Jos (jtnz)      Join Date: Sep 2007       07-23-2009, 4:52 PM Reply   
Do you get water flowing out the exhaust at fast idle? Are you talking about on the water or on the trailer?
Old    Bill K (bill_airjunky)      Join Date: Apr 2002       07-23-2009, 5:01 PM Reply   
Not sure about this but I'll throw it out there......
If a head gasket blew when the engine overheated..... possible leak between the water jacket & the exhaust port or a cylinder? Maybe a compression test or a leak down test are in order.
Old    Patrick (ptrk1401)      Join Date: Apr 2008       07-23-2009, 5:17 PM Reply   
Yeah, I did a compression test. Everything was perfect. Oil and transmission is fine. When at idle there is water coming out. It mostly steams when you hit the throttle to get going.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:15 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us