Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Wakesurfing

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Ed G (ed_g)      Join Date: Nov 2005       11-10-2008, 4:34 AM Reply   
Folks using PerfectPass and ballast, I need your help.

can you please post what your KDW, NNW CS and CR settings are set at.

My perfectpass works great when their is no-one being towed, but as soon as you get someone on the rope, the boat will not come up to the set speed. (Same results with 750 lbs and 1050 lbs of ballast)

For example, the speed can be set at 9.8 MPH for surfing, rider gets up, perfectpass engages and beeps, but is only pulling rider at about 7 mph thru nothing but froth.

Takes a lonnnnnnnng time for the boat to ever get to set speed.

I'm thinking & hoping it's just a computer value that needs reset.

According to the manual the CS factory setting should be 750, but mine came from the factory set at 1800 (range is 735-900)!

Boat is a 2009 Moomba Outback V with factory installed PerfectPass - Wake Board Pro / Factory installed Gravity 3 ballast system.
Old     (insuranceman)      Join Date: Jun 2005       11-10-2008, 6:23 AM Reply   
ed, i had the same problem with perfect pass with my mastercraft, called perfect pass and it turned out to be a bad module.

ended up just going with stargazer and i simply love it.
Old    Kenny (trash4life)      Join Date: Jun 2005       11-10-2008, 12:01 PM Reply   
I noticed that something similar would happen if I accelerated a certain way, usually too slowly. I made sure that I was accelerating smoothly and not pushing the throttle faster than the boat was accelerating. I don't know if that makes sense but I played around with it until I figured it out.
Old    Wazzu Wakesurfer (wazzu_wakesurfer)      Join Date: Jul 2007       11-10-2008, 1:17 PM Reply   
Hey Ed, I've had a lot of issues with the perfectpass not setting in right as well. I switched mine to go off of RPMs and it has worked a lot better... the RPMs need some adjustment each time, based on the weight, but it sets in and works a lot better than going off of MPH.
Old    Ed G (ed_g)      Join Date: Nov 2005       11-11-2008, 2:04 AM Reply   
interesting Wazzu.


Got a guestimate what your rpm setting for a 200 lb surfer is? (I can use that as a starting point)
Old    Wazzu Wakesurfer (wazzu_wakesurfer)      Join Date: Jul 2007       11-11-2008, 11:21 AM Reply   
I have an 05 Centurion Avalanche and our RPMs ranged anywhere from 2250 to 2500, depending on how much weight we had in the boat. I usually do a warm up run for about a hundred yards and adjust it to what I think looks pretty good, then you can have the driver make small adjustments once you are on the water. RPMs seems to be a more exact speed too, so you can get the wake just the way you want it. Hope this helps.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 7:25 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us