Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through May 21, 2003

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    davec            04-10-2003, 10:21 AM Reply   
I have a 2002 Searay runabout. The boat was just summerized. I put it on the water yesterday for the first time and the speedometer didn't work. All other gauges fine, wiring fine, and all fuses ok. Is there something that they do when they winterize that they didn't do when they summerized it? How can I trouble shoot without taking it back into the shop?
Old    r_brown            04-10-2003, 10:25 AM Reply   
I dont know about your boat but on mine when that happens its because something (wood of debrie)is stuck in the speedo it under the swin step by the prop look in it and see if something is stuck in it good luck

Ryan B
Old    Face Planter (mastercraft1995)      Join Date: Nov 2002       04-10-2003, 10:26 AM Reply   
On the bottom front of the out drive is a hole. Make sure that is cleaned out. At least that is where mine was on a 93 Blue Water. Look for mud of a a small stick in ot
Old    leggester            04-10-2003, 10:28 AM Reply   
A couple things. SeaRay ( Mercruiser ) has the water pickup in the bullet of the out drive. You'll need to clean it out - blow from the speedo side.

I ran a new line and a regular pitot for the speedo. The bullet pickup was too much of a problem.

Also, if it's not using the bullet, make sure the pitot is in the down position. They sometimes pop up.
Old    davec            04-10-2003, 10:33 AM Reply   
Must be a clog because all the other gauges were fine. My home lake has an insane amount of debris washed down from the river right now- must be clogged. Thanks guys.
Old    davec            04-10-2003, 10:35 AM Reply   
What's the pitot Matt?
Old    leggester            04-10-2003, 10:43 AM Reply   
The pitot ( peetot ) is the water pickup for the speedod. Do you have a black or white stick looking thing with a hose running in to the boat on that back by the out drive?

If not, the water pickup is in the out drive bullet.
Old    Shawn (csquared)      Join Date: Jan 2002       04-10-2003, 11:43 AM Reply   
If the speedo was disconnedcted during the winterization, it simply may need to be reconnected. If it wasn't disconnected and all the water removed, there is the chance that it froze and broke (slim chance, but worth considering if you are sure there aren't any clogs and the hoses are connected). Mine wasn't working at the beginning of this year because the hose got crimped under the dash so that may be another place to check.
Old    tclagggym            04-10-2003, 12:15 PM Reply   
Hey David:

Just read your thread, and notice you said your lake has alot of debris in it. It sounds like the same hole we go to. I looked at your profile and sure enough it's the same kaweah in three rivers.
What a small world.

Tim
Old    davec            04-10-2003, 12:22 PM Reply   
I used to work out @ your gym.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 7:55 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us