Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through June 08, 2008

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    tony burks (tonality)      Join Date: Mar 2005       06-03-2008, 1:24 PM Reply   
Hi fellas;

Got a strange intermittent problem, thought I'd get opinions on it before I take it in (warranty obviously, but i'd still rather learn than just say "you fix!")

Anyway, i was out weekend before last, still in breakin period at this point, so cycling through various RPM ranges..pulled into a cove, sat around and had lunch, and when we were idling out, the display starting alerting that i was overheated. Turned the motor off immediately, then cranked it right back up and the temp was fine, so i figured random computer glitch and went about my break-in.

Well, i hit the 20 hours, changed the oil, got everything tightened up, went out to ride, did perfect all day, but then toward the end it happened again. Only problem this time is my hand/face can't feel the difference in 160d and 200d :-) so i really don't know if it was fully overheated or not...i stopped/restarted again, but this time instead of just being right at 160 it started at 199 or so and very quickly worked it's way down, almost as if restarting it opened the intake properly or something. I ran it for a bit to get some airflow back there as well and it seemed to do fine, both that day and the day after no problems, so I'm wondering if it's just a straight ECM glitch or if possibly something else electronic is keeping my intake from working properly?

Boat is 08 22ssv with the 340, anyone seen anything like this yet?

Obviously I'll take it in asap, just wanted to see if anyone had any input on it first.
Old    TPyle (tpyle)      Join Date: Feb 2006       06-03-2008, 3:41 PM Reply   
Possible stuck thermostat.
Old    tony burks (tonality)      Join Date: Mar 2005       06-03-2008, 4:25 PM Reply   
Duh! Didn't even think of that, would make more sense than a computer glitch, too.

I'll check it tonight, thanks!
Old    C.I.E... AL Bischofbee (allen)      Join Date: Apr 2005       06-03-2008, 5:14 PM Reply   
you can check to see if your thermostat is working by putting it in a pot of water put it on the stove and see if it opens up.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:52 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us