Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through July 11, 2007

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Erick (firemedic)      Join Date: Jul 2006       06-21-2007, 3:46 PM Reply   
I have an '04 SSV w/ some steering issues. While it's on the trailer, it turns freely w/o difficulty. However when driving w/ full ballast, it is very difficult to turn when turing either direction. I am wondering if that's normal or if the cable needs some attention. Anyone have a similar problem? Any help would be appreciated.
Old    Stanfield (stanfield)      Join Date: Mar 2004       06-22-2007, 5:16 AM Reply   
Time to replace the cable.
Old    Chris (maxx_wake)      Join Date: Sep 2003       06-22-2007, 5:21 AM Reply   
I was having the exact same problem on my older SunSport. When not under load the wheel would turn pretty easily but as soon as I got on plane it would become hard to steer. I went ahead and replaced the cable last night even though I am not entirely convinced that was the problem. It seems to me that if it was the cable it would be stiff no matter if it was on plane or not. Hopefully it will stop rainineg here so I can get it out on the water this weekend and I will let you know if the new cable helps.
Old    Adam Curtis (acurtis_ttu)      Join Date: May 2004       06-22-2007, 6:03 AM Reply   
The cabel is proabbly goign otu but my sterrign does stiffen up a little when I haev full ballast (over stock ballast). As does every other boat I've ever driven.
Old    Randy (dudeman)      Join Date: Mar 2005       06-22-2007, 6:44 AM Reply   
Hey Adam, it's 5 o'clock somewhere, eh. j/k
Old    Adam Curtis (acurtis_ttu)      Join Date: May 2004       06-22-2007, 6:48 AM Reply   
It's still to early to type...or use spell check
Old    Nacho (denverd1)      Join Date: May 2004       06-22-2007, 7:52 AM Reply   
same thing. a little stiffer underway loaded. greased mine this morning. but I'll proll be replacing the cable soon too...

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 3:18 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us