Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through June 17, 2007

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    chase butler (truebeachbum)      Join Date: Oct 2006       06-13-2007, 10:56 AM Reply   
I hooked a typer r up in my 06 gg supra. I was playing it and it was pounding really hard so i go in for lunch and i come back and no sound. The amp is on and if u push on the cone it dosent move. can a speaker over heat and mess up?
Old    Scar13 (scar13)      Join Date: Jul 2005       06-13-2007, 11:17 AM Reply   
Yes it sounds like you melted the voice coil, went in for lunch and it then cooled on the inner magnets

Un hook it from the amp and see if it moves. I want to verify there isnt some weird signal going to it and causing it to be stiff.

if it doesnt move you fried the VC

(Message edited by Scar13 on June 13, 2007)
Old    chase butler (truebeachbum)      Join Date: Oct 2006       06-13-2007, 11:21 AM Reply   
ok thanks man how do u stop this from happening
Old    Scar13 (scar13)      Join Date: Jul 2005       06-13-2007, 11:30 AM Reply   
Generally its from one of two things

a Poor built box generally ported wrong...

and or pushing to much power to the SUB and working so hard you overheated it..

how many watts were you throwing at it? and what type of box ? Sealed or ported? How many cubic feet?

Im just making sure it didnt get wet right? like in the VC hole or around the vents?
Old    chase butler (truebeachbum)      Join Date: Oct 2006       06-13-2007, 12:10 PM Reply   
it didnt get wet but it was relly hott outside like 100 degrees. then its it a compartment in a sealed box with about 1 cubic feet no less maybe more. but i have a kicker 750 mono block amp with is putting 500 rms to with 4 gadge wire .

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 2:33 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us