Articles
   
       
Pics/Video
       
Wake 101
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WakeWorld Home
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through April 26, 2009

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (mrm2083)      Join Date: Nov 2005       03-15-2009, 8:15 AM Reply   
I have an 06 x2 which uses those new rocker switches and I really can't stand them. I have had to replace almost every single switch. I have an outboard boat that uses ur typical switch (like the ones mastercraft used before) and they have never had a single problem). I guess it is a case of bling before quality. I love my mastervraft but man those switches really anoy me. Anyone else have problems with theirs?
Old     (insuranceman)      Join Date: Jun 2005       03-15-2009, 9:29 AM Reply   
i have had a 07 x2 for two seasons and have never had one break.
Old     (duckguy)      Join Date: Jul 2006       03-15-2009, 9:53 AM Reply   
I have had 3 mc's with the new style. I think they are great! Never a problem. Oh and I think you meant to say, my dad has an x2.
Old     (michaelspsp)      Join Date: Sep 2007       03-15-2009, 9:57 AM Reply   
i have an 04 x-star . are the switches the same? i have had no problems
Old     (mrm2083)      Join Date: Nov 2005       03-15-2009, 10:23 AM Reply   
I don't understand what is wrong with mine then, its probably because of saltwater use, but the salt water series brings the same ones.
Old     (kev88)      Join Date: Feb 2008       03-15-2009, 10:31 AM Reply   
08 X-2 - no problems.
Old     (chpthril)      Join Date: Oct 2007       03-15-2009, 10:37 AM Reply   
Strange, these are probably the same Carling switches used bu everybody but with a cover that's bling'd for MC. What's breaking/going bad, the cover or switch?
Old     (mrm2083)      Join Date: Nov 2005       03-15-2009, 10:52 AM Reply   
the plastic peices that hold the switch keep breaking, they get brittle and break. But I have a boat with the regular carling switches which I have had for years without a single problem. The mastercraft ones even feel flimsy imo compared the the typical switches.
Old     (canecorso)      Join Date: Aug 2007       03-15-2009, 6:29 PM Reply   
never a prob on our 08 x2,I like them, just dont rest your feet on them:-)
Old     (joe_crawley)      Join Date: Jan 2007       03-15-2009, 6:52 PM Reply   
throw up some pics and maybe we can see where the problem lies and help you with a fix
Old     (ponte_06_x2)      Join Date: Jan 2006       03-15-2009, 8:47 PM Reply   
my 06 x 2 is fine. no switch problems
Old     (jtnz)      Join Date: Sep 2007       03-15-2009, 9:15 PM Reply   
Salt won't be your problem, maybe sun...
Old     (polarbill)      Join Date: Jun 2003       03-15-2009, 9:45 PM Reply   
Manny, is it just the threaded ring that tightens down the switch? If so, you may be able to get some metal rings if they have the same thread. If that doesn't work just see if you can get a bunch of extra rings.
Old     (mrm2083)      Join Date: Nov 2005       03-16-2009, 6:36 AM Reply   
It's actually multiple different problems. On one of them the actual part where the ring threads into just cracked. I also had about 3 of them where the toggle switch just started feeling loose and eventually doesn't stay in position.
Old     (h2oproaccessories)      Join Date: Sep 2007       03-16-2009, 8:25 AM Reply   
07' X2... no problem out of the switches. I did however just have a water hose bust. No biggi. I would like the ballast gauges to work a little better.
Old     (shawnk)      Join Date: Jan 2005       03-16-2009, 12:30 PM Reply   
No problem with my '08 switches. When I had my '04 with the plastic switches, it took about 15 minutes of ownership for my son to rip one completely out.
Old     (polarbill)      Join Date: Jun 2003       03-16-2009, 12:33 PM Reply   
Manny, how much does Mastercraft want for one of those switches?
Old     (bob_l)      Join Date: Jul 2006       03-16-2009, 4:15 PM Reply   
THREAD JACK - Sean - that hose probably has a recall on it. Mine busted (07 X1) and there was a recall. Not a big expense but you can get a free one. Here is the info from MC :

"A number of issues regarding the 81845010 J-hose that connects the water circulating pump to the thermostat housing on certain 2007 model RTP-1 and MCX engines have been reported. The hoses may have a weak spot resulting from uneven distribution of the reinforcement material when the hose was molded. The failures typically occur early in the life of the engine and result in the hose splitting and leaking water into the bilge of the boat. Although the failure of the hose causes major inconvenience to the boat owner, there have been no cases of engine damage or other permanent damage resulting from the failure.

From the point at which the issue was raised, all of the hoses have been tested and identified by a red paint dot on the front of the hose. Hoses on 2007 RTP-1 and MCX engines prior to engine serial numbers137187 should be inspected and replaced as necessary."

BTW, I have no issues with my switches.

(Message edited by bob_l on March 16, 2009)
Old     (dan_lorenze)      Join Date: Mar 2009       03-22-2009, 7:09 AM Reply   
Manny, you're not crazy... I just picked up an 06 MC X30, I noticed that two of the dash switches are busted... The black plastic housing snapped on them.. They need to be replaced. Where do find these replacement switches? Mine are the two light switches on the dash.. I would like to stay oem MC if possible... Anyone have any ideas?

Thanks, Dan
Old     (mrm2083)      Join Date: Nov 2005       03-22-2009, 11:18 AM Reply   
They have them in weatmarine but the toggle is black but u can use your existing toggle with the new switch
Old     (dan_lorenze)      Join Date: Mar 2009       03-22-2009, 11:52 AM Reply   
Thanks Manny... I'll try Westmarine....

Dan

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 7:20 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2016 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us