Articles
   
       
Pics/Video
       
Wake 101
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WakeWorld Home
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through November 04, 2009

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (grant_west)      Join Date: Jun 2005       10-26-2009, 3:29 PM Reply   
A few month's ago a switched out my stock of AGM battery's in my boat. I was running Sea volt AGM 92 amp hr battery's. When I switch them out I upgraded to a larger more powerfull AGM battery. Again I went with Sea volt AGM's this time 105 amp hr battery's. These new larger more powerfull battery's don't seem to be holding voltage quite like my old battery's did. Any Idea's.
My old set up I would un plug the boat from the charger and the batterys would equalize and settel down to a voltage between 13 and 12.8 volt's. Now after unpluging the charger after reaching a full state of charge my bat's are s****ing at around 12.4 to 12.2 IMO somthings wrong. Do I have a bad battery. Im guessing I have to take out all my battery's and have them tested to find out if I have a dead cell in one thats dragging me down.
Old     (polarbill)      Join Date: Jun 2003       10-26-2009, 3:48 PM Reply   
Grant, you may have a bad battery. I just checked a group 27 Deka AGM we have on our shelf. The battery has a date code of March 2009. It has never been on a charger and shows 12.53v. They should be closer to 12.6v when fully charged and checked after a night of resting. It is a pain but you should disconnect all the batteries. Then charge and check them individually. Really it is best to have some sort of tester that can put a load on them. If you have access to a carbon pile you can use on of those. If you you are just going to use a voltmeter to test do the charge and then check them the next day after they have time to get rid of the surface charge.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:04 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2019 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us