Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through August 06, 2007

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Darin Gritters (darinmg)      Join Date: Jul 2006       07-31-2007, 9:10 PM Reply   
Where is everyone getting their replacement yellow impellers for the jabsco water puppy? Which one did you get? There are quite a few options, and was wondering what everyone else's experience has been.
Thanks.
Old    Chris Watson (watsoc)      Join Date: Apr 2005       07-31-2007, 9:24 PM Reply   
Get them from Mastercraft and I was quoted something like $12 per impeller when I called the local dealership here in AZ.
Old    Steve Amestoy (stevev210)      Join Date: Feb 2005       07-31-2007, 9:24 PM Reply   
Our mastercraft dealer sells them over here in AZ. I think there about $20 a piece.
Old    Ryan Duckworth (ryand121)      Join Date: Feb 2007       07-31-2007, 9:32 PM Reply   
Got mine from the local MasterCraft dealer. They're a little pricey, but well worth it, especially when you forget to turn off a pump for a while...
Old    Fb (fbroen)      Join Date: Apr 2002       08-01-2007, 6:37 AM Reply   
Yes the solve the binding problem. But they also have less suction power/are slower than the black ones, something to consider if you have piggy backed on your stock system for additional bags. We currently run yellow ones for back but black for belly/bow.
Old    svfara            08-01-2007, 6:59 PM Reply   
I switched to the yellow impeller and ended up stripping the inner hub (it's some composite material as opposed to metal on the black versions)
It worked great for a week anyway.

So I'm back to the black one for now...
Old    Davis (malibu_monkey)      Join Date: Apr 2006       08-02-2007, 10:30 AM Reply   
what about the blue ones?
Old    the right kind (the_right_kind)      Join Date: Oct 2005       08-02-2007, 10:39 AM Reply   
I've got the blue ones in my boat.
No problems and the fill speed seems to be about the same or even faster than the black ones because they work.
The dealer I got mine through said the yellow ones are for solvents and the blue one for water.
Old    K.B.C.            08-02-2007, 12:00 PM Reply   
I switched to the yellow this year and have had no problems. They work much better than the black ones. Those use to bind up on me all of the time. When I switched them out I also lubed them with a bunch of petroleum jelly. Haven't noticed much of a slow down in fill times.
Old    Dave (awf_axis)      Join Date: Aug 2002       08-02-2007, 12:08 PM Reply   
One other thing to consider. The 1 way flow valves (not sure of the "correct" name) should be checked for backflow.

I noticed that it was taking longer and longer to fill my ballast, and subsequently, I was frying my impellers. (2002 X-Star)

It dawned on me to plug the water exit holes one day, and wham, the ballast started filling faster.

I found out that all 3 of the plastic 1 way valves were shot, and letting air back into the system.

After a $30 trip to Lowes, I had them replaced and the system is like new.

Dave
Old    JS (jsxstar)      Join Date: Sep 2006       08-02-2007, 12:26 PM Reply   
local MC dealer
Old    bocephus            08-02-2007, 12:28 PM Reply   
Century Marine, Mesa, AZ

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 11:09 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us