Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through July 11, 2007

Share 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old     (hmurray)      Join Date: Jan 2007       07-05-2007, 9:22 AM Reply   
Hello all.

Today was service day for our mastercraft prostar 190 1989.
We bought a new oil filter and some oil.
Our boat is stationed in a harbor. (yes, its always in the water, we dont trailer)

we had a pump, so we could pump the oil through the oil level measurment tube. But first we heated the engine by letting it run at 1000 rpm for about half an hour.
The oil carter was hot and so was the oil.

We started to pump and about 2 liters of oil came out. We were like "hmm 2 liters, that's not much."
So we putted a little bucket in the bilge and loosend the drain tube. Nothing came out so we though "Hmm it maybe was already low on oil. Let's fill her op with clean oil."

And so we did. We started to poor in clean oil and kept checking the oil pin. After about 2,5 liters of oil the oil level was again back on the right hight.

*So my question is, how is it possible that only 2 liters of oil came out? Cause it's a 4.5 liter carter.

*If we didn't get all of the old oil out of the engine and it's now mixed with new oil. Is it bad to leave it that way till next year?

*Is it possible to get all of the oil out when the boat is in the water? or should it be on the trailer?

Thanks in advance.

For the rest.
It's about an MC 190 Prostar building year 1989 with a ford pcm 351 engine.
And ohh yeah, i'm dutch so please excuse me for my bad english vocubalery

 
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 4:38 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us