Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through June 17, 2007

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Tom Howard (prostartjh)      Join Date: Nov 2006       05-28-2007, 8:05 AM Reply   
During the winter, I did a little work to my ballast system. I have a 2002 X30 with the stock Jabsco Ballast Puppy pumps. Here is what I did.

1) changed all the outlet hoses from 3/4" ID to 1" ID
2) had a custom ballast sac made from Fly High for the front ski looker
3) changed to the new (yellow) impellers in all 3 pumps

Now, I just can not seem to get the front sac's pump to prime or fill the sac. I hear the pump come on.

I was wondering if inverting the Port and Middle pumps (since they are installed upside down) would have any effect on the pumps ability to prime. The Port pump take a while to prime while the Starboard pump primes right way. The Starboard pump is installed opposite direction of the other 2 pumps. My guess is MasterCraft did this because of space issues.

Any suggestions would be great. Did I screw things up by going to the 1" ID hose? I talked to several dealers that told me MC went to 1" ID outlet hose in 2005 to match the 1" ID inlet hose.
Old    Lionel (lionel)      Join Date: Nov 2005       05-28-2007, 7:51 PM Reply   
Not totally sure, I had a problem with my starboard pump filling today. I just switched to the yellow impellers. I finally got it to prime while filling all three tanks at the same time. Not sure if it will help, but give it a try. Play around with it a bit, fill, empty, fill, fill, etc.......Good luck.......you should be fine once you get it to prime once. Coming out of winterizationd the lines should be pretty much bone dry......

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 8:54 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us