Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through August 27, 2006

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    bamer001            07-25-2006, 8:43 AM Reply   
Two weeks ago I got into shallow water and sturred up some sand for a couple minutes. This last weekend I noticed my engine temp was running about 60-80 degrees cooler. Normal temp is about 180 and current temp is 100-120. I have a 2004 I/O 4.3 liter mercrusier alpha one. Is it possible to have some sand stuck in the termastat causing it to stick open? Where and how can I ckeck the temp sensor and guage? Thanks
Old    bigrich            07-25-2006, 8:53 AM Reply   
Sounds like you could have sand holding t-stat open. To be safe just replace it they are pretty cheap. Easy way to check temp gauge is to remove wire from sender and ground it. When grounded the temp gauge should go all the way hot.
Old    bigrich            07-25-2006, 8:55 AM Reply   
Oh yeah dont forget to check your impeller as well. If you havent changed it yet now would be a good time since it is 2-3 years old anyway.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:54 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us