Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through June 21, 2006

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Chris Olsson (moondoggie)      Join Date: Nov 2003       06-01-2006, 12:45 PM Reply   
So we were down at lake shasta this past memorial day weekend from Portland, Or. and I had a bracket snap holding the impeller housing. We were lucky enough to get to the mastercraft dealer down in Redding (Props to them for getting us back on the water for the weekend). They didn't have the bracket in stock, but We were able to weld the bracket back together. My question is... When we took the broken bracket off, we noticed that it had been welded at least once before, maybe twice. Now I have only owned this boat for the last 3 years, so the original owner must have welded it. Has anyone else had this problem before? If so, is there another type of bracket that can be used to replace the factory one? It seems there is a lot of torque on this bracket and losing your impeller housing could be disasterous. Thanks, for any responses..
Old    C.I.E. J-Rod (jarrod)      Join Date: May 2003       06-01-2006, 12:57 PM Reply   
Hmmm...I had heard of alternator brackets snapping, but not the waterpump.

Any pictures?
Old    Chris Olsson (moondoggie)      Join Date: Nov 2003       06-01-2006, 1:43 PM Reply   
No pictures, Snapped at he L of the bracket. Welded previously above the L.
Old    Antbug (antbug)      Join Date: Jul 2004       06-01-2006, 1:49 PM Reply   
Also J-rod that problem with the alternator brackets was only on the MCX motors.

I have not heard of a water pump bracket problem either.
Old    Migitty Matt (migitty)      Join Date: Aug 2001       06-01-2006, 2:10 PM Reply   
I have a '00 X-Star and have not had any problem with the water pump bracket. However, I did break mutliple alternators/bolts before the new bracket "fix" came out. My engine is the 330 hp LTR.
Old    Scott (bvdievent)      Join Date: Nov 2005       06-01-2006, 2:12 PM Reply   
Actually that alternator bracket problem was on more that just that motor...happened to my LTR motor
Old    Chaun Keating (big_poppa_pump)      Join Date: Apr 2002       06-02-2006, 12:38 PM Reply   
Ditto with a 99 X-star alternator. Broke the alt housing. I got the bracket update and a new alternator (good opportuninty for an alt upgrade) and has been fine since.

No problems with the waterpump bracket, but the raw water pump bearings crapped out around 600 hours.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 10:20 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us