Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through April 21, 2006

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Druffel (dedicatedwse)      Join Date: Apr 2006       04-15-2006, 8:30 PM Reply   
I bought and am about to install PP on a V-hull I/O. I've heard about problems with the speed control on certain Malibus due to waterflow issues at the paddlewheel.

Who has installed PP on an I/O, and did you have speed control problems that weren't able to be corrected by a PP technical service rep?

Thanks
Old    www.midwestwakeboarder.com (gmarkham1)      Join Date: Sep 2003       04-16-2006, 9:02 AM Reply   
i had it installed on a 2000 bayliner capri 1850.
i did havve speed control problems and we ran in rpm mode for the most consistent pull.
The paddle wheel was right in front of the engine... i think if it could have been located further back it would have been better.
the problem was every time i thougt i had the settings perfect a variable like weight in the boat, the person being pulled, goin up river instead of down would change how well it was working.

it was still worth it to use in rpm mode, and i think it would perform better on a larger boat with A larger motor!
Old    DC (dan_forrest)      Join Date: Jan 2006       04-16-2006, 9:53 AM Reply   
Chad, I have been considering doing the same thing on my V-hull. Haven't bought PP yet though. Let me know how it goes and what you think of it when your done.
Old    Bob (bob)      Join Date: Feb 2001       04-16-2006, 9:57 AM Reply   
Have had it for 4 years on a 20' monterey. Only problem I have is if you try to take a very sharp turn it needs some help but regular wake boats have that problem too. Make sure you mount the paddle wheel as per the manufacturer.
Old    Druffel (dedicatedwse)      Join Date: Apr 2006       04-17-2006, 10:37 PM Reply   
Anyone else have experience to share?
Old    Manzo (zo1)      Join Date: Aug 2002       04-18-2006, 7:17 AM Reply   
We had it on our old '88 Baja. We used it in speed mode and it was worth every penny!!!
Old    musner            04-19-2006, 10:20 PM Reply   
I installed one on my 2001 Larson 4.3EFI three years ago. I had to fiddle with the settings for a bit, but once I got it dialed in, it worked great. Best purchase for the boat I've made.
Old    Druffel (dedicatedwse)      Join Date: Apr 2006       04-20-2006, 1:34 PM Reply   
I'm installing this weekend...
Old    Todd Brown (t_brown)      Join Date: Feb 2006       04-20-2006, 1:47 PM Reply   
do they work on Carbed 5.0 liter boats?
Old    www.midwestwakeboarder.com (gmarkham1)      Join Date: Sep 2003       04-20-2006, 1:52 PM Reply   
http://www.perfectpass.com/inboardoutboard.html

yes!

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:21 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us