Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through May 04, 2005

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    kai nishida (kainishida)      Join Date: Feb 2003       04-30-2005, 9:42 PM Reply   
WWer's
Time to pick your minds again. I've got a 99 xstar and gas gauge needs to be adjusteed. When it is at half full the tank is empty. It used to work fine until recently. Is there a way to adjust the gauge and do you know how to do it. Gracias amigos, Later.
Old    Wakejunky (wakejunky)      Join Date: Apr 2002       05-01-2005, 5:42 AM Reply   
If it used to work, then more than likely the sender is probably broken. Usually not that hard to replace provided you can get access to the fuel tank. Once you gain access to the tank you can remove the sender and pull it out and accuate the unit to see if it's broken or you need to bend the arm to make it accurate to your liking.

Chris
Get the Grip you Deserve
www.wakejunky.com
Old    kai nishida (kainishida)      Join Date: Feb 2003       05-01-2005, 8:18 AM Reply   
Thanks Brotha will try that.
Old    Preston Hall (phall925)      Join Date: Feb 2005       05-01-2005, 10:23 AM Reply   
I have a 99 205V same as the xstar and the same thing happens to me. Usually what happens is the sending unit gets stck in the middle. Wat you need to do is take out the center pannel. Its the one with the access to the bildge area. Once the pannel is removed you will see the gas tank. The huge metal circle in the middle is the sneding unit fuel pumps and all that together. Take a rubber hammer and gently tap around the area. Oh make sure the tank is full of gas. Thaksk way when you unstick the sending unit it will float to the top of the tank and everything is fixed. This happened once or twice to me and the dealer showed me how to fix it. The dealer said it happens when you dont keep gas in the boat and let it sit for more than a couple of days

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 6:59 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us