Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Fred Anderson (pilsner31)      Join Date: Sep 2009       07-17-2013, 10:22 AM Reply   
Got an 2007 Epic 23V with the Volvo 8.1L. It has two Optimas with a perko switch. They are two years old and taken care of by the book. I go out on the water with full charge from storage, we ride for a while and PP screen goes blank from low voltage. We go to load and as we're cruising the screen did come back briefly. Anyway, so I figure my alternator is shot with only about 250hrs on it. I take it in to an alternator shop, it tests fine. He tells me to test the exciter wire at the plug by the alternator, it should have the same voltage as the batteries. I did that and got 11.1V on the exciter wire and 12.2V on the batteries. I called him back and he figures that's too low of voltage drop for alternator to kick in. Anyone got any advice? How do I find/fix that voltage drop? I don't have my hands on a wiring diagram yet to even see where that wire goes. Any light on this is much appreciated.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 11:46 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us