Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through September 04, 2009

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Rich (dohboy)      Join Date: Aug 2007       08-22-2009, 9:40 AM Reply   
I got a new boat and trailer going from a flat four to a flat five. The new trailer has LED lights and when I plug them in the tail lights flicker on and off almost like the hazzards are on. I turn on the head lights and they stay on steady. I haven't checked voltage at the plug but it didn't happen with the flat four. Anyone know what is causing this?
Old     (tro)      Join Date: May 2009       08-22-2009, 10:56 AM Reply   
maybe that's some kind of safety feature. like daytime running lights. random thought. probably not.
Old    Joseph Puckett (jpuckett)      Join Date: Apr 2005       08-22-2009, 11:09 AM Reply   
Is the tow vehicle factory wired or added? If added check to see that it is wired correctly. Are you using an adapter?

Check this out

http://www.etrailer.com/faq-wiring.aspx

Scroll down until you see the trailer wiring color code chart.

I hope this helps.
Old    Rich (dohboy)      Join Date: Aug 2007       08-22-2009, 12:29 PM Reply   
Yeah the car had the round seven and I use an adaptor to the flat 5
Old    Kevin K (supra)      Join Date: Aug 2002       08-22-2009, 1:51 PM Reply   
I have seen alot of Europian cars with this issue, might have to take it to the factory to get it fixed..

www.gonnasonboats.com
Old    Joseph Puckett (jpuckett)      Join Date: Apr 2005       08-22-2009, 2:02 PM Reply   
What are you using for a tow vehicle?
Old    John Bauer (jonyb)      Join Date: Nov 2008       08-22-2009, 9:15 PM Reply   
Could be that the trailer lights aren't grounded, or are trying to ground through the receiver hitch. Make sure the harness on the car has the ground wire hooked up.
Old    Mikeski (mikeski)      Join Date: Aug 2003       08-23-2009, 12:43 AM Reply   
sounds like my buddies RangeRover. It expects resistance from the trailer lights as if they were incandescent lights. The LEDs don't provide the expected resistance and the system freaks out. He had to have his modified to work with his trailer, I think they added resistors to his trailer?
Old    Rich (dohboy)      Join Date: Aug 2007       08-23-2009, 8:12 AM Reply   
Yeah its a Land Rover and I was thinking it had something to do with the LED vs incandescent bulbs. The LR3 noticed when the old trailer was on and switched to trailer mode I dont get that now with the LED lights on the new trailer. Can you see if you buddy knows what value resistors were used and where they were wired into the system? Thanks
Old     (LeslieAxley)      Join Date: Sep 2012       09-05-2012, 10:13 PM Reply   
I figured it really didn't make a difference what color they were since they wouldn't be in plain sight...I would rather have had the black.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 9:09 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us