Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old     (Midnightv10)      Join Date: Feb 2012       06-17-2012, 1:00 PM Reply   
Im looking for a little verification that I have done this right or advice if wrong.

I recently installed a new system on my boat and I used the DD1 to tune it.. Very simple to do and the system sounds great but feels like I am missing something.

My signal starts out a Clarion M309 head unit. Using the DD1 I found that the deck does not clip at full volume (33). Just because it doesn't feel right to me to have it at full volume, I backed it down to 30.

Next the signal goes to an arc audio ALD line driver. With the stereo at 30 I began adjusting the gain on the ALD until I got distortion (there is a clipping LED on the ALD as well and it came on at the exact time the DD1 showed distortion) I would say the gain on the ALD was a little over half at that point.

Next the signal goes to a Wetsounds 420 EQ.. Here I hooked the DD1 individually to each of the outputs on the 420and adjusted the individual volumes until I saw distortion. This point was a little over half way on the 420 volume knobs.

Finally I adjusted the gains on each of my 4 amps (Syn 4 for the boats, 2-Syn 2's (1 for each rev 410 on the tower) and 1 Syn 2 for the sub.

On each amp I started at 0 gain and adjusted up to the distortion point.

This is where it feels like I am missing something.. When adjusting the gains up on the amps I would only get barely a quarter of the way up before seeing distortion. I have set all the amp settings and crossover points per wetsounds recommendations...

Should the amp gains be that low?

The system sounds great but it feels like I am leaving something on the table..

Any advice would be appreciated.

Thanks

 
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 11:51 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us