Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Jonathan B (espritv8)      Join Date: Dec 2009       04-23-2011, 7:00 AM Reply   
Hi,

Last season I had to replace my impeller on one of my factory hard tank ballast pumps. They are Jabscos', and replaced with a jabsco impeller.

I compared the original impeller and the new one, and they looked exactly he same.

Changing them was pretty easy, just drop the new one in and spread the supplied lube evenly on the impeller.

But since then, that pump works slowly, and I can hear the motor run harder and it get stuck in fill or empty position. I have to play back and forth with the switch and it would eventually change position.

Anybody with the same problem? How to solve this?
If it is a lubrication problem, wich one is recommended?

Thanks
Old    Travis (fman)      Join Date: Nov 2008       04-23-2011, 9:34 PM Reply   
If you need to replace it, wakemakers has Johnson pumps on sale for $159 right now. They will replace the JABSCOs and they are a little bit faster for fill times.
Old    Jonathan B (espritv8)      Join Date: Dec 2009       04-24-2011, 8:11 PM Reply   
I think the pumps are still okay. I wonder if this is a common problem that is an easy fix. Is there any maintenance or these pumps (grease or else) ?
Old    Spencer (spencerwm)      Join Date: Feb 2009       04-24-2011, 9:50 PM Reply   
What color are your impellers? If you don't have green you may try them and I bet the problem is solved. I have also seen people polish the inside of the pumps.
Old    Jonathan B (espritv8)      Join Date: Dec 2009       04-25-2011, 7:14 PM Reply   
No i ordered standard black impellers, I might try them. If i put silicone or another lubricant on it, will it help?
Old    Spencer (spencerwm)      Join Date: Feb 2009       04-26-2011, 9:07 AM Reply   
Don't use any lubricants as you don't know what they will do the impeller. The pumps are water lubricated and shouldn't need anything else. The black impellers are really stiff which is why Jabsco has gone away from them in the new ballast puppy pumps. Go green. It's so hot right now. Hopefully you get them rocking before the season is in full swing.
Old    Jonathan B (espritv8)      Join Date: Dec 2009       04-26-2011, 3:43 PM Reply   
OK, I'll trade my block ones. What's better, getting the green one or the blue globes?

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 1:10 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us