Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Dirtracer27x (dirtracer27x)      Join Date: Apr 2010       05-12-2010, 4:24 PM Reply   
ok so im about to install my hot water shower.alittle confused though.can i connect the hot water from the thermastat housing or the plug on the intake manifold?i was going to go off the block underneath but there seems to be some tubing coming out to something.i think i see were for the cold water,aft the seawater pump.dont know if the ca models are diffrent but mine already t off into some other peice,not sure what it is.here is a pic of my themastat housing,can i use any of these outlets for the hot water?

Photobucket

Old    Dirtracer27x (dirtracer27x)      Join Date: Apr 2010       05-12-2010, 9:14 PM Reply   
oh yea this is a merc mpi 315hp outta my 02 centurion
Old    JUST-IN-TIME (justintime)      Join Date: Mar 2009       05-12-2010, 11:12 PM Reply   
all the ones i have seen on fishing boats is the top (#2)goes to heater, because thats off the t-stat
Old    Newty (newty)      Join Date: May 2005       05-13-2010, 8:35 AM Reply   
Your #1 plug would work fine for your cold water supply.
I just put a 1 1/4" double barbed by thread Tee on the output hose of the impeller pump. Just cut the hose stick the barbed Tee in there and use that as your cold water supply.
Your hot water supply will be on either side of the block, centered about 2" above the oil pan.
There should be a brass 3/8" plug, or there may be some insturmentation plugged in there, so check both sides.
Old    Dirtracer27x (dirtracer27x)      Join Date: Apr 2010       05-14-2010, 8:24 AM Reply   
#1 for cold water?are you sure?

on my block i sont have just the plug,it comes out to some other tubing and runs into something else,think it must be some sort of smog stuff since im in ca.
another guy told me he ran his hot water off the #1 plug and has no problems
Old    M-Dizzle (liquidmx)      Join Date: Jun 2005       05-14-2010, 9:25 AM Reply   
FYI I installed a hot water shower on my boat and initially used the drain plug underneath the manifolds for my hot side. I had nothing but troubles with clogging. Once I used the intake plug side it worked flawlessly. Mine was not where your's is though, its on the manifold itself I believe.
Old    Dirtracer27x (dirtracer27x)      Join Date: Apr 2010       05-16-2010, 8:21 PM Reply   
tested this weekend and works great,used the #1 on the thermastat housing.only problem i have is i tied into hose after the seawater pump for cold water.i installed a flojet ondemand pump,when the motor is off there is still hot water but because the impeller blocks off the cold water flow its just hot water.i might have to plumb into it before the pump.
Old    Matt Foell (vr6mole)      Join Date: Feb 2009       05-17-2010, 8:39 AM Reply   
Anyone know if a pump is actually needed? Was hoping to just use this mainly to warm up the wetsuits since we often times share these. Not looking for a ton of flow, just source of warm water.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 6:48 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us