Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old     (wakerider42)      Join Date: May 2002       05-04-2010, 11:09 PM Reply   
First ride since dislocating my shoulder last August and shoulder surgery blah blah. And the damn belt on my '02 Malibu VLX breaks! Dammit!! Well, I guess I should replace it more often than once every 4 years...at least I got my run in.

Anywho, after it broke I pulled out the remnants and just drove back to the dock, like a 1 minute drive, no overheating or anything, BUT I just want to make sure I don't need to replace the impeller.

The impeller seems to be driven off the main crank pulley, in which case maybe it still had water passing by it. At the same time, the engine water pump is driven by the belt, and so was obviously not turning, but I don't know if that extra draw is needed to pull water past the impeller to avoid it burning up.

Probably ran about 4 or 5 minutes total with no belt.

Thanks guys,
Danny

 
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 10:16 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us