Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive > Archive through May 08, 2008

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 9:18 AM Reply   
Dropped the boat in yesterday and she won't start. Full power to stereo, accesories (blower, lights, horn etc.....) but there is no power on the dash displays.

The fuel pump is not running either, there is no action when the key is turned and when starting there is nothing happening with it either.

Is there a hidden fuse somewhere for it? Checked the fuses that we could find on the engine and they are fine????
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-05-2008, 9:22 AM Reply   
check your safety lanyard. Push it in for at least a minute, hold it in then crank.
Old    Nu Bu (05mobiuslsv)      Join Date: Apr 2006       05-05-2008, 9:24 AM Reply   
Check the circuit breaker in the passenger side storage compartment. If thats good check the breakers under the armrest.
Old    Micah Hayhurst (malibu_guy)      Join Date: Mar 2008       05-05-2008, 9:27 AM Reply   
I have an 06 VLX too that won't start. Everyone I talked to said have a diagnostic test ran on it. It sounds like you have a blown ECM or ICM. ICM is only $100.00. An ECM is about 1200.00! It should be under warranty though.

Let me know if you find anything out and maybe I can use your info to fix my boat
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 9:40 AM Reply   
Checked the fuse's under the driver's armrest. Didn't know that there was a breaker in side storage compartment. Do you mean the glove box or under a seat? Sorry at work right now can't really take a look.
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 9:46 AM Reply   
Just spoke with the dealership and they are 99.9% sure it is the safety lanyard, 06's are really bad I guess. We did take the clip off but didn't hold it in.

Crossing fingers..............
Old    Stan Tanner (sbt3)      Join Date: Jun 2002       05-05-2008, 9:52 AM Reply   
i would guess it the lanyard also. I had to bypass my buddies on his 06 vlx when it wouldn't start one day. If I remember right it was doing the same thing you described.
Old    Nu Bu (05mobiuslsv)      Join Date: Apr 2006       05-05-2008, 9:53 AM Reply   
Ryan that doesn't really make sense, you did say there was no power to the dash. That has nothing to do with the lanyard. Check that and check the circuit breaker mounted on the wall inside the passenger storage compartment. It's just a throw switch.
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-05-2008, 11:07 AM Reply   
The MMDC and the engine both get power from the lanyard switch, this explains the fact your dash isn't firing up as well as the engine not starting. I know this sounds crazy but it's a fact.
Old    Nu Bu (05mobiuslsv)      Join Date: Apr 2006       05-05-2008, 11:10 AM Reply   
Good to know, never heard that before. But I've also never had that problem before.
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-05-2008, 11:13 AM Reply   
It was an issue with 04-06. '07 didn't have lanyards and '08 has a new style. If it is a lanyard issue I would see if your dealer could get you the '08 lanyard so you never have this issue again.
Old    Billy (woreout)      Join Date: Aug 2006       05-05-2008, 11:14 AM Reply   
MCs are the same way if the cord is pulled or lose you will have no gauges.
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-05-2008, 11:18 AM Reply   
so is supra/moomba, it's cause all of them run Indmar power plants.
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 11:46 AM Reply   
How do you bypass the lanyard?
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-05-2008, 11:54 AM Reply   
theres four pins on the back of the lanyard. Take the two wires that go into to it and wire them together. This will completely bypass the lanyard.
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 12:03 PM Reply   
Thanks!
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-05-2008, 12:04 PM Reply   
let us know if she fires up now.
Old    jason (hbguy)      Join Date: Jun 2005       05-05-2008, 4:34 PM Reply   
My 05 VLX wouldn't start yesterday and it was the lanyard. When you turned the key, the engine turned over but wouldn't fire up. I thought it was a fuel problem, but turns out it was the lanyard.
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 4:41 PM Reply   
Heading out in 20 minutes, crossing my fingers.......
Old    Team CBK....Nate (cbk)      Join Date: Aug 2006       05-05-2008, 5:33 PM Reply   
Does your boat have two batteries? One for starting and one for accessories?
Old    Ryan D (ogopogo)      Join Date: May 2005       05-05-2008, 6:25 PM Reply   
It was the stupid lanyard......... works fine after holding it in for a bit.

Pissed off because it was hot and calm yesterday. At least there is no big bill.
Old    Viktor Carlquist (vec)      Join Date: Feb 2006       05-06-2008, 12:11 AM Reply   
We had the same problem. 06 VLX
Old    IPLAYFORKEEPS (number55)      Join Date: Jul 2007       05-06-2008, 2:07 PM Reply   
glad to hear it works : )

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 3:39 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us