Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (jonblarc7)      Join Date: Jul 2006       07-20-2012, 6:59 AM Reply   
2006 24v every time I go to empty my ballast the right rear pump blows a fuse. Luckly I have always had a spare to replace it with and it does fine pumping the whole sac out but the next time I go to the lake the same fuse is blown.

Do you think I have a bad drain pump?
Old     (rarasaurus)      Join Date: Apr 2008       07-20-2012, 7:53 AM Reply   
We had that issue. Ours was due to one of our wires rubbing through the coating and once in a while touching metal. I believe it was touching the V drive.
Old     (Shawn)      Join Date: Aug 2011       07-20-2012, 9:30 AM Reply   
Had a pump just do the same thing to me...after eliminating it being an electrical issue, tore the pump apart. Motor wasn't seized up, but had some friction and was not spinning freely which caused the pump to overwork and pop the fuse...replaced the pump.

Have also had that happen with lake gunk stuck in the pump or hose restricting the flow.
Old     (spencerwm)      Join Date: Feb 2009       07-20-2012, 10:32 AM Reply   
I usually have this issue when an aerator pump is going out. I have seen wiring issues as well but 9/10 it is the pump.

Spencer
EasyBoatCare.com
Old    sperbet            07-20-2012, 10:59 AM Reply   
Jabsco? You know what type of impeller it has? I had the problem with mine until I switched to the yellow impellers. Now they are using the green ones which are supposed to be even better than the yellows. They just flip over easier.
Old     (jonblarc7)      Join Date: Jul 2006       07-20-2012, 11:09 AM Reply   
Supra doesn't use that kind of pump.
Old     (jonblarc7)      Join Date: Jul 2006       07-20-2012, 11:09 AM Reply   
Or at least not back in 06 the new ones do.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 11:45 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us