Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Non-Wakeboarding Discussion

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (polarbill)      Join Date: Jun 2003       10-04-2011, 1:52 PM Reply   
I am hoping there are some mechanics out there that might point me in the right direction. I have a 94 s10 blazer with the 4.3L vortec CPI(multiport) motor. About a month ago it started to become hard to start. It is taking 2 or 3 5 second cranks to get it to fire up. Now all of a sudden it starts sputtering and dies or almost dies when it is warm. It sputters really bad to where I basically have to cruise at a rough idle. The fuel pump is workign. I hear it fire up when I turn the key and I also pressed the fuel bleed valve and fuel spit out pretty good. Any ideas on what to check or replace?
Old     (flackpack)      Join Date: Feb 2004       10-05-2011, 10:29 AM Reply   
Not trying to be a smart alek, but it could be a number of things -

First things to check -
Gas Cap - This is a sealed fuel delivery system, if the cap doesn't have a good seal, it could cause the issue.
Fuel injectors - The injectors may be worn or clogged.
In-line fuel filter or pump - you may have fuel at start up, but either unit could be clogged slightly and can't keep up the fuel flow needed for the motor.
Old     (trace)      Join Date: Feb 2002       10-05-2011, 11:15 AM Reply   
- Get a fuel pressure gauge and check the actual pressure (it needs to be around 60 psi).
- Clean out the IAC valve and throttle body
- How old are the air filter & spark plugs?

Google found known problems with fuel pressure regulator on the 4.3L: http://www.techsupportforum.com/foru...rt-578190.html
Old     (polarbill)      Join Date: Jun 2003       10-05-2011, 1:46 PM Reply   
thanks guys. I am going to check the fuel pressure, change the fuel filter, cap, rotor, wires and plugs. I have all this already so might as well do it anyway. If it really comes down to it I may have to replace the Injector spider, MAP sensor, EGR valve and Fuel pressure regulator. Lucky for my I am direct with a lot of the manufacturer's so I could probably replace all that and only be out about $300.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 10:17 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us