Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (hypo303)      Join Date: Jun 2004       06-05-2010, 9:00 PM Reply   
My 1990 Malibu skier,mercruiser 5.7 starts great at first ,then runs fine,when i shut it down,it have problems restarting,i gave it a tune up with new points,etc...
dont know where to look next ...
i read some forums that said sparkplug wires can do this,and maybe a carb problem
and suggestions would be appreciated
thank u
hypo

by the way the boat runs great ,its just a starting issue after i drive it for a while
Old     (ironcross25)      Join Date: Jul 2006       06-06-2010, 7:27 AM Reply   
Ive been dealing with the same problem on my 86 supra. I went thru the alternator, starter, coil, battery. Now I am doing plugs, wires, cap, rotor, battery cables. Ill let you know what I find. My main issue is running for a while then whe I stop and kill the motor then go to restart it acts as if the battery is dead, then it fires right up.
Old     (trace)      Join Date: Feb 2002       06-06-2010, 7:36 AM Reply   
I had the HEI module go out on a Camaro I had that caused this syptom. The coil and anything with a circuit board (which is probably nothing on boats of this vintage) are suspect for problems after warmup. Fresh spark plug wires are always good. Check the battery cable, too.

Last edited by trace; 06-06-2010 at 7:39 AM.
Old     (hypo303)      Join Date: Jun 2004       06-06-2010, 11:42 AM Reply   
just bought some new wires,they should be in sometime this week,ill let you know
Old     (hoochyglidaa)      Join Date: May 2010       06-06-2010, 12:04 PM Reply   
I had the same issue on my 98 Mobius. Had the carb rebuilt and solved the issue as far as I know.

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 8:06 PM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us