Articles
   
       
       
Pics/Video
   
       
       
Shop
Search
 
 
 
 
 
Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
WAKE WORLD HOME
Email Password
Go Back   WakeWorld > Boats, Accessories & Tow Vehicles

Share 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old     (Bakes)      Join Date: Mar 2010       03-06-2010, 9:40 PM Reply   
Any ideas why my boat (98 Tige, Mercrusier 350 MPI) would be running roughly after the winter break? I had it winterized and it sat in a nice, indoor, heated spot all winter. It hesitates coming out of the hole shot then gets it's power back and takes off. Once it is running at speed it seems to have micro hesitations where I can just barely feel that it is not quite running as smoothly as it did at the end of last season. Almost like I am driving on rough water except that the water is glass.

It starts up fine and idles fine.

Any ideas? I changed out the fuel filter today but that did not fix it. Could the gas have gone bad? I haven't put any more in yet....maybe I'll try that monday AM. Anyways, any ideas and how to test them are appreciated. They fogged the cylinders...could that have screwed anything up like the injectors or the spark plugs?

Thanks

Bakes
Old     (lionel)      Join Date: Nov 2005       03-06-2010, 10:08 PM Reply   
Cap & rotor? Plugs?
Old     (99_slaunch)      Join Date: Oct 2005       03-06-2010, 10:31 PM Reply   
It could be moisture in the fuel (condensation) or possibly a dirty injector.
Old     (dru1974)      Join Date: Nov 2009       03-07-2010, 8:13 AM Reply   
yes gas could have gotten condensation and the cap and rotor may also have moisture in it.....try a new tank of gas.
Old     (Bakes)      Join Date: Mar 2010       03-08-2010, 8:53 PM Reply   
Update....I pulled the cap and rotor off and they were corroded beyond belief. Quickly swapped them out and she is running great again
Old     (lionel)      Join Date: Nov 2005       03-08-2010, 10:20 PM Reply   
Nice! Good to hear!

Reply
Share 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -7. The time now is 12:43 AM.

Home   Articles   Pics/Video   Gear   Wake 101   Events   Community   Forums   Classifieds   Contests   Shop   Search
Wake World Home

 

© 2012 eWake, Inc.    
Advertise    |    Contact    |    Terms of Use    |    Privacy Policy    |    Report Abuse    |    Conduct    |    About Us