WakeWorld

WakeWorld (http://www.wakeworld.com/forum/index.php)
-   Archive through October 28, 2007 (http://www.wakeworld.com/forum/forumdisplay.php?f=517108)
-   -   Sanger V210 ballest system pump (http://www.wakeworld.com/forum/showthread.php?t=513543)

rocket_scientist 10-22-2007 11:20 PM

I replaced the impeller on my Sanger V210 factory Wake Series front ballast system. Not it does not have suction in or out. I checked the hoses and they are clear. The motor runs in both directions. With the motor cover off, I can see the impeller turn in both directions. I primed the pump with water and it blew out the water but would not continue to pump. I did not use any lubricant on the impeller. I'm running out of ideas. Any suggestions?? <BR> <BR>Thanks John

wake_upppp 10-23-2007 5:42 PM

What year V210? Try replacing the whole pump assembly. Mine on my 06 are only $40 for the entire pump...

rocket_scientist 10-23-2007 9:30 PM

2002 V210 with 350 Mag MPI. The ballast pump is up under the dashboard. I don't know the price of pump and motor assembly. They come apart but then I would have the have assembly problem I have now. The new impeller cost $35 for a 1" impeller. It seemed like a rip. The engine-make up water pump impeller that is much bigger is also about $35.

kcampos 10-24-2007 9:45 AM

I have an 05 V210 and they put those pumps under the floor. That's strange that the pump is under the dash board

rocket_scientist 10-24-2007 10:37 AM

I think the idea is that mounted high under the dask the pump will not siphon in or out on its own. It certainly is a pain to work on, especially since my sound system and woofer are also mounted there.

kcampos 10-24-2007 10:55 AM

That was my thought, who is putting the pump by the stereo system. Seems strange to me. I agree with Sparky I would just try to replace the entire pump. Seems like an easier and less stressful fix


All times are GMT -7. The time now is 12:27 AM.