No heater output at idle Log Out | Topics | Search | Register | Edit Profile | User List
Last Day | Last Week | Tree View | Moderators | Help/Instructions
WakeWorld Discussion Board » >> Boats, Accessories & Tow Vehicles Archive » Archive through April 21, 2006 » No heater output at idle « Previous Next »
By Jay (jayc) on Thursday, April 20, 2006 - 5:04 am:    Edit Post Delete Post
There is no heater output on my maxum v drive at idle. Above idle at say 1400rpm there is plenty of water flow and heat.

The engine is the mercruiser mag EFI. I've checked the raw water impellor and its fine, Ive back flused the heat hoses and there was no scale or restrictions.

I've ordered a new thermostat and impellor anyway and will see how that goes but has anyone had any experience of this?

Now no heater at idle really isn't that much of an issue but the heater water circuit also supplies the regulator for my propane conversion (the boat is dual fuel and runs on either gasoline or propane) and without a decent flow of hot water the regulator freezes up and I have to switch back to expensive gasoline which is a bummer!


 
By Wes Gardner (wesgardner) on Thursday, April 20, 2006 - 5:36 am:    Edit Post Delete Post
Hey Jay,

skiDIM sells a "y" fitting that apparently takes care of some of this issue on some boats. You may want to have a word with them (VERY knowledgeable folks)

Wes

 
By Jay (jayc) on Thursday, April 20, 2006 - 7:28 am:    Edit Post Delete Post
Cheers, I'll shoot them a mail.

Thanks

Jay

 
By Jason Craveiro (s4inor) on Thursday, April 20, 2006 - 3:26 pm:    Edit Post Delete Post
We also offer the low RPM adapter.
 
Topics | Last Day | Last Week | Tree View | Search | User List | Help/Instructions Administration
Privacy Policy | Terms of Use
WakeSpace is owned by eWake, Inc.
Copyright © 1996 - 2008, All Rights Reserved.
WakeSpace@WakeWorld.com